Opening reuzenrad Pier Scheveningen

Nieuws

Opening reuzenrad Pier Scheveningen

Door: Petra Starink | 18-08-2016

Het reuzenrad op De Pier in Scheveningen opende vrijdag 19 augustus haar deuren voor het publiek. Het nieuwe reuzenrad is ruim 50 meter hoog en beschikt over 36 gesloten gondels met airco en één vip-gondel die voorzien is van een glazen bodem. De gondels beschikken over luxe en comfortabele zitjes. Vanuit het reuzenrad kun je genieten van het panoramisch uitzicht over zee, het strand en de skyline van Den Haag.

Architectonisch hoogtepunt

De Pier is een architectonisch en technisch hoogtepunt uit 1959 en nationaal en internationaal bekend. In oktober 2014 kreeg De Pier twee nieuwe eigenaren: KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep. Zij hebben van De Pier een creatieve en innoverende plek gemaakt met horeca, kunst en cultuur.
Het Stalen eiland van de Scheveningse Pier wordt donderdag 25 augustus losgezaagd en afgesleept. In 1964 werd dit vierde eiland op 1,8 meter dikke stalen poten in de zeebodem verankerd en via een loopbrug met een van de drie oudere eilanden verbonden. De stalen constructie van dit eiland wijkt af van de rest van de betonnen pier. De constructie van ruim 1000 ton wordt na demontage naar Vlaardingen afgevoerd. Hier zal het eiland door specialisten uit elkaar worden gehaald.

Extreme weersomstandigheden

Skyview Attractions is verantwoordelijk voor de realisatie van het zogenaamde ‘Dinnerwheel´ dat door het Limburgse bedrijf Dutch Wheels  is ontwikkeld. Bij de berekening van de constructie door Royal HaskoningDHV is rekening gehouden met de meest extreme weersomstandigheden. Skyview Attractions heeft ook plannen voor de bouw van een reuzenrad naast de Erasmusbrug in Rotterdam. Fabrikant Dutch Wheels realiseerde eerder dit jaar ook het reuzenrad op de Navy Pier in Chicago.

Meer informatie: www.skyviewdepier.nl en www.pier.nl

Bekijk de video van ANP zakelijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.