Rietveldprijs 2015 voor TivoliVredenburg

Actualiteiten, Nieuws

Rietveldprijs 2015 voor TivoliVredenburg

Door: Petra Starink | 08-09-2015

De Rietveldprijs 2015 wordt toegekend aan TivoliVredenburg met Herman Hertzberger en Patrick Fransen van Architectuurstudio HH i.s.m. Jo Coenen Architects & Urbanists, Architectuurcentrale Thijs Asselbergs en Pieter Bannenberg van NL Architects.

De jury onder leiding van Jacob van Rijs koos unaniem voor het nieuwe muziekgebouw. ‘TivoliVredenburg getuigt ervan dat lef en visie niet tot een nostalgisch verleden horen, maar nog altijd bestaan. Het laat ook zien dat de creatieve daad een architectuur oplevert, die een even wezenlijke als verrassende bijdrage levert aan het leven, de beleving en de bruikbaarheid van de grote stad.’

De jury heeft een eervolle vermelding toegekend aan de Anne Frankschool in Transwijk van Mecanoo en een groot compliment voor de Kop van Lombok van Architectenbureau Marlies Rohmer architecten.

Stemmen

De keuze van de jury kan nog kracht worden bijgezet. Tot 30 september 2015 kan er nog gestemd worden op één van de acht geselecteerde projecten. De winnaar van de publieksprijs blijft een verrassing tot de prijsuitreiking.

Uitreiking Rietveldprijs

Op 25 oktober wordt de Rietveldprijs 2015  uitgereikt in TivoliVredenburg. Tijdens de uitreiking wordt tevens bekend gemaakt welk project de RTV Utrecht Publieksprijs wint. Bij de prijsuitreiking wordt ook de tweejaarlijkse Rietveldprijspublicatie gepresenteerd, met daarin het volledige juryrapport, essays van Marc Nolden en Vibeke Gieskes en een foto-essay van de geselecteerde projecten door Ossip van Duivenbode.

De Rietveldprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een uitgevoerd architectonisch,  stedenbouwkundig of landschappelijk project in de stad Utrecht.

Op de foto: Patrick Fransen (Architectuurstudio HH) tijdens de architectenestafette in de grote zaal van TivoliVredenburg. Foto Jacqueline Knudsen. (Foto geprojecteerd op scherm: arFU/Frans van Bragt).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.