Rietvelds erfgoed beter in beeld

Rietvelds erfgoed beter in beeld

Nieuws
Door: Petra Starink | 28-02-2013

De Stichting Rietveld Schröderhuis, de Gemeente Utrecht, het Centraal Museum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gaan samenwerken aan het beter beleefbaar maken van Rietvelds nalatenschap in de stad Utrecht. Vandaag  28 februari wordt hiervoor een overeenkomst getekend.

Het in 1924 door Gerrit Rietveld gebouwde huis staat bekend als het Rietveld Schröderhuis, naar de opdrachtgeefster Truus Schröder-Schräder. Om dit UNESCO Werelderfgoed bij een breder publiek bekend te maken, hebben de Stichting, het Centraal Museum, de Gemeente en het Rijk een aantal plannen ontwikkeld die in de periode 2013-2015 ten uitvoer worden gebracht. Het Rijk ondersteunt deze plannen met een bedrag van € 185.000,-.

Eén van de plannen bestaat uit het zichtbaar maken van dit 20e eeuwse cultureel erfgoed binnen de grenzen van de stad Utrecht. Alle Rietveld gebouwen krijgen een speciaal ontworpen Rietveld-schildje, er komt een bewegwijzerde route en er worden digitaal en analoog wandel-, fiets-, en autoroutes beschikbaar gesteld.

Het huis van Truus Schröder

Het Centraal Museum wijdt in 2014 een tentoonstelling aan de bewoningsgeschiedenis van het huis en aan het leven en de ideeën van Truus Schröder. Daarvoor doet het museum onderzoek naar haar brieven, foto’s en bibliotheek. Met dit gedigitaliseerde archief zal een documentaire gemaakt worden. Ook komt er een digitale driedimensionale verbeelding van het Rietveld-Schröderhuis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.