Rijk zet Haagse gebouwen te koop

Rijk zet Haagse gebouwen te koop

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-10-2013

Het Rijk zet vanaf vandaag een aantal prominente gebouwen in de verkoop. De bunker op de Haagse van Ouwenlaan wordt verkocht en ook het voormalig kantoorgebouw van de Octrooiraad in Den haag kan men kopen.

De bunker is een monument en onderdeel van de Atlantikwall, de verdedingslinie die in de Tweede Wereldoorlog langs de kust is aangelegd. Het verdedigingswerk was oorspronkelijk bedoeld als Hospitaalbunker, maar is nooit zo in gebruik genomen. ‘Op Europees niveau staat de bunker bekend als uniek bouwwerk dat in oorspronkelijke context bewaard is gebleven. Het monument heeft aan de voor- en achterkant een brede ingang en heeft een totale bruto oppervlakte van 2160 vierkante meter. Het pand wordt op 25 maart 2014 verkocht.

Het voormalige pand van de Octrooiraad op het Haagse Willem Witsenplein wordt 22 mei 2014 verkocht. Het pand stamt uit 1933 en bestaat uit vijf verdiepingen en een souterrain. Op die dag gaat ook het kantoorpand op de Steenvoordenlaan in Rijswijk onder de hamer. Het gebouw met achttien verdiepingen heeft een oppervlakte van 19.600 vierkante meter.

Bij het Rijk is een biedboek met uitgebreide informatie op te vragen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.