Rijksbouwmeester Francesco Veenstra opent Building Holland

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra opent Building Holland

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-10-2021

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra opent dinsdag 2 november Building Holland 2021, het innovatieplatform voor de bouw en vastgoed. In zijn openings keynote spreekt hij over complexe vraagstukken waar Nederland voor staat. Hij noemt de overstap naar hernieuwbare energie, het tekort aan woningen en de klimaatverandering. Volgens hem kunnen problemen alleen worden opgelost als we op een andere manier met onze ruimte omgaan.

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra opent Building Holland

Andere manier van denken

Veenstra pleit in zijn lezing voor duidelijkheid over hoe Nederland er in de toekomst uit moet zien. Veenstra: “Dat vraagt om een andere manier van denken en werken, waarbij we ver vooruit durven te kijken om vervolgens nu de juiste keuzes te kunnen maken. Keuzes waar we later geen spijt van krijgen. Alles wat we nu doen heeft immers impact op de hele lange termijn.

Building Holland

Building Holland wordt van 2 tot en met 4 november in RAI Amsterdam gehouden. Het event is een combinatie van 150 deelnemers, drie podia met 100 sprekers, side evens en specials als Future Pioneering en The Green Zone over innovaties van de toekomst en het vergroenen van de gebouwde omgeving. Centraal staan de klimaatdoelstellingen en ‘net zero’.

Fotografie: Building Holland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.