Robbert de Vrieze wint Van der Leeuwprijs

Nieuws

Robbert de Vrieze wint Van der Leeuwprijs

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-11-2018

Op het Stadmakerscongres op 9 november in Rotterdam heeft Robbert de Vrieze de Van der Leeuwprijs ontvangen voor zijn inzet voor het stadmaken in Rotterdam. De Van der Leeuwprijs wordt uitgereikt door de Van der Leeuwkring aan initiatiefnemers die door een betrokkenheid met de stad nieuwe plekken weten te creëren.

Stadslab Luchtkwaliteit

Robbert de Vrieze nam mede het initiatief tot het Stadslab Luchtkwaliteit dat de omgeving van de ‘s Gravendijkwal als levend laboratorium benaderd voor het uitvinden van effectieve maatregelen ter verbetering van gezonde lucht. Hij is tevens aanjager van de Delfshaven Coöperatie en van vele sociale-ruimtelijke initiatieven in Bospolder Tussendijken zoals Westpractice, waarmee een route naar werk wordt blootgelegd voor jonge Rotterdammers.

Winnaar Robbert de Vrieze

Met zijn bijdrage aan de ‘Groene Connectie’ worden initiatieven in kaart gebracht en opgeschaald tot een gezond en verbindend landschap in compacte stadswijken. Bij de ontwikkeling van Rondje Rijnhaven zorgde hij ervoor dat de losse partijen hun perspectief konden overstijgen om zich af te vragen: wat voor een gebied maken wij nu samen, in zijn totaliteit? Zijn verbeeldingskracht en inhoudelijkheid werkten stimulerend. De winnaar van dit jaar is ook een grote animator van het Stadmakerscongres en weet met creatieve methoden en spelvormen een brede groep Rotterdammers te betrekken bij de ontwikkeling van de stad.

Stadmakerscongres

Het Stadmakerscongres ging deze editie op zoek naar vitale verbindingen tussen ruimtelijke en maatschappelijke stadsontwikkeling, naar nieuwe perspectieven op ruimtelijke kwaliteit en naar de volgende fase in de praktijk van het stadmaken. Nu de stad groeit moeten we de cultuur van het samenwerken aan de stad productief maken. De groei van de stad moet goed zijn: compact, circulair, inclusief, productief en gezond.

Meer informatie is te vinden op stadmakerscongres.nl

Foto: Fred Ernst

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.