Robuust uiterlijk voor nieuw politiebureau Team Oost-Zeeburg

Robuust uiterlijk voor nieuw politiebureau Team Oost-Zeeburg

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-03-2021

Binnenkort wordt gestart met de bouw van een nieuw politiebureau op het Zeeburgereiland in Amsterdam. BAM Bouw en Techniek realiseert, naar een ontwerp van De Twee Snoeken Architectuur, de nieuwe accommodatie van circa 1.900 m2 verdeeld over drie bouwlagen. Het politiebureau aan de Atje Keulen-Deelstrastraat bestaat uit kantoorruimte voor het basisteam,  publieksgebied voor aangiften en ophoudcellen.

Krachig en robuust uiterlijk

Het ontwerp van De Twee Snoeken is doelmatig, functioneel en toekomstbestendig. In het ontwerp is er gezorgd voor een krachtig en robuust uiterlijk en tegelijkertijd voor een toegankelijk gevoel. Het gebouw krijgt een gevel van hoog detailniveau, een prominente entree met publiekshal op de begane grond en een intensief bebouwd terrein. De parkeervoorziening bestaat uit parkeerplaatsen voor voertuigen, stallingsplekken voor fietsen en plekken voor motoren en scooters, deels met oplaadvoorzieningen onder een afdak en opslag.

Energieneutraal

Het gebouw is energieneutraal en er zal gebruik gemaakt worden van duurzame materialen. Dit nieuwe politiebureau is toegespitst op de huidige processen en logistiek van het basisteam, maar zal ook flexibel genoeg zijn voor organisatorische veranderingen. De kantooromgeving is opgezet volgens het principe van Activiteit Gerelateerd Werken. Een weloverwogen plaatsing van verschillende soorten werkplekken zorgt voor een optimale ondersteuning van alle werkactiviteiten en maakt samenwerking tussen werkteams mogelijk.

Oplevering in 2022

De gunning aan BAM door de politie is op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. BAM is inmiddels gestart met de voorbereiding. Begin april wordt er begonnen met heiwerkzaamheden. De oplevering van het nieuwe politiebureau staat gepland voor voorjaar 2022. 

Beeld: De Twee Snoeken Architectuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.