Rohmer wint Amsterdamprijs voor de Kunsten

Rohmer wint Amsterdamprijs voor de Kunsten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-06-2008

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst kent de Amsterdamprijs voor de Kunsten dit jaar toe aan architect Marlies Rohmer. Haar ontwerpen zijn volgens de jury “teder en met liefde gemaakt, intuïtief goed”. De prijs wordt toegekend aan kunstenaars die een bijzondere, actuele en grens-overschrijdende bijdrage aan de kunsten in Amsterdam leveren.

Marlies Rohmer
Architect Marlies Rohmer (1957, Rotterdam) richtte in 1986 haar eigen bureau op in Amsterdam. Als architect staat zij midden in de samenleving en drukt haar visie niet van bovenaf op de maatschappij.

In Amsterdam heeft zij onder meer gewerkt aan het politiebureau en de stedelijke vernieuwing aan de Nieuwmarkt, woningbouw van de Baarsjes tot de Spaarndammerdijk en Ijburg (afb.). Zij ontwerpt nu een multifunctioneel centrum voor Turkse en Marokkaanse instellingen.

Uitreiking
De andere winnaars zijn videokunstenaar Julika Rudelius en muzikanten Pete Philly & Perquisite. Tijdens de prijsuitreiking op 28 augustus 2008 in Muziekgebouw aan ’t IJ, ontvangen de kunstenaars ieder €35.000 uit handen van burgemeester Job Cohen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.