Rol van ontwerpers in zorg en onderwijs

Nieuws

Rol van ontwerpers in zorg en onderwijs

Door: Petra Starink | 10-08-2016

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie toont tijdens de Dutch Design Week 2016 het werk van 34 jonge ontwerpers en neemt de bezoekers mee in de zoektocht naar de rol van ontwerpers in het verbeteren van de zorg en onderwijsomgeving. Op de 8e verdieping van het Veemgebouw in Eindhoven zijn van 22 tot en met 30 oktober drie tentoonstellingen van het Stimuleringsfonds te zien.

In No Particular Order

In No Particular Order is de derde editie van de jaarlijkse talentenpresentatie. De ontwerpers zijn afkomstig uit alle disciplines van de creatieve industrie en geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Zij zijn door het Stimuleringsfonds een jaar lang ondersteund in hun artistieke en professionele ontwikkeling. De resultaten hiervan zijn te zien in een tentoonstelling, gecureerd door Agata Jaworska.

Onderwijsomgeving stimuleren

Making School richt zich op de emancipatie van het beroepsonderwijs voor jongeren. Inherent aan de praktijken van de creatieve industrie is het combineren van denken en doen. Kunnen ontwerpers en makers op basis van hun praktijkervaring bijdragen aan een meer stimulerende onderwijsomgeving? Veertien ontwerpteams presenteren hun onderzoeken. Tijdens de tentoonstelling zullen zij in nauwe samenwerking met docenten, leerlingen en publiek de resultaten doorontwikkelen. Curator en ontwerper van de tentoonstelling is Studio Makkink & Bey i.s.m. Dirk Osinga (do|ob).

Inspanning van ontwerpers

Intensive Care toont de manier waarop ontwerpers en makers de directe omgeving van mensen met een zorgbehoefte kunnen beïnvloeden. Juist de kwetsbaarheid van deze mensen vergt de ultieme inspanning van ontwerpers: intensive care. De expositie toont een rijke verscheidenheid aan projecten die in de afgelopen jaren door het Stimuleringsfonds zijn ondersteund. Curator en ontwerper van de tentoonstelling is Bruno Vermeersch.

Het Stimuleringsfonds organiseert tijdens de DDW lezingen, debatten en workshops. Inzet is om de bijdrage van ontwerpers aan actuele maatschappelijke opgaven scherp te stellen, te bevragen en te vieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.