Rolmodellen & ‘starchitects’

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Rolmodellen & ‘starchitects’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-11-2023

Tijden veranderen en zo ook de rolmodellen in de architectuur. Wat zijn de waarden van hedendaagse architecten en wie vertegenwoordigen die anno 2023? Staat het principe van een ‘starchitect’ als rolmodel überhaupt nog overeind, of kan inspiratie ook voortvloeien uit collectief en samenwerking? En is er wel genoeg diversiteit in het assortiment aan rolmodellen in gender, afkomst, en andere aspecten?

Naar aanleiding van de publicatie Vrouwen in architectuur organiseren Arcam, nai010 uitgevers en Pakhuis de Zwijger een programma rondom deze vragen op woensdagavond 13 december vanuit Pakhuis de Zwijger.

Programma en sprekers

Programmamaker en curator Linda Vlassenrood zal kort ingaan op de geschiedenis van de eerste vrouwelijke architecten van Nederland, aan de hand van haar onderzoek naar Jakoba Mulder. Daarna gaat Indira van ‘t Klooster (Arcam-directeur) in gesprek over de hedendaagse stand van zaken én de toekomst van diversiteit in de sector met verschillende gasten, waaronder Dikkie Scipio (architect en mede-oprichter KAAN architecten) en Eileen Stornebrink (architect en mede-oprichter Studio Inscape).

Praktische info

Datum: woensdag 13 december 2023
Tijd: inloop 19.50 | aanvang programma 20.00 uur | einde 21.45 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Reserveer via Pakhuis de Zwijger
Toegankelijkheid: Pakhuis de Zwijger is rolstoeltoegankelijk. In het hele gebouw zijn faciliteiten aanwezig ter behoeve van toegankelijkheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.