Rondleiding Beeldentuin Clingenbos

Evenementen, Exposities, Nieuws

Rondleiding Beeldentuin Clingenbos

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-01-2022

Beeldentuin Clingenbosch ligt op het gelijknamige landgoed, op steenworp afstand van museum Voorlinden. Hier zijn meer dan zestig werken van nationale en internationale kunstenaars te bewonderen, waaronder Henry Moore, Sol LeWitt, Berlinde De Bruyckere, Carel Visser en Atelier Van Lieshout.

De beeldentuin is uitsluitend toegankelijk onder begeleiding van een gids. Vaak zijn deze rondleidingen snel volgeboekt. Om die reden raadt Voorlinden nu al aan om een rondleiding te boeken.

Geschiedenis beeldentuin

De beeldentuin werd in 1995 opengesteld voor bezoekers. Hieraan gingen jaren van voorbereiding met kunstenaars, conservatoren en tuinmannen vooraf. Verschillende kunstenaars, waaronder de Engelse beeldhouwer Antony Gormley en de Nederlandse kunstenaar Armando, werden benaderd om een beeld te maken.

Het 25 hectare tellende landgoed biedt een afwisselend landschap. De kunstwerken zijn zoveel mogelijk geïntegreerd in de natuur, waardoor de verschillende facetten van het bos optimaal tot uiting komen. De locaties van de beelden zijn vaak bepaald in samenspraak met de kunstenaars. Door de jaren heen heeft de beeldentuin zich verder uitgebreid met nieuwe aanwinsten, die vaak in opdracht zijn gemaakt. Zo creëerde de Vlaamse kunstenaar Berlinde De Bruyckere voor beeldentuin Clingenbosch haar eerste permanente buitenbeeld.

Wat je moet weten

  • Beeldentuin Clingenbosch heeft een ander adres dan museum Voorlinden.
  • De beeldentuin is enkel te bezoeken onder leiding van een gids.
  • Je bezoek vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur. Het is niet mogelijk om eerder te vertrekken.
  • Wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door.
  • De beeldentuin is niet geschikt voor bezoekers met een rollator of rolstoel. Mensen die slecht ter been zijn, raden wij deelname af.
  • Wij adviseren wandelschoenen te dragen.

Afbeeldingen: Museum Voorlinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.