Rondleiding Radboud Universiteitsterrein

Rondleiding Radboud Universiteitsterrein

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-12-2014

Op zondag 21 december vindt er een rondwandeling plaats over het Universiteitsterrein Heyendaal. Deze rondleiding wordt verzorgd door stedenbouwkundige Kees Teeken en Michel ter Berg van het Universitair Vastgoed Bedrijf. De rondleiding is onderdeel van een reeks zondagochtendrondleidingen die het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert.

Voordat de Radboud Universiteit en het UMC Radboud zich in de jaren ’50 vorige eeuw vestigde op het Heyendaalterrein was het een bosrijk gebied. Restanten van het landgoed zijn nog steeds goed zichtbaar, en bij de ontwikkeling van de campus heeft het groen altijd een speciale rol gespeeld.

Beeld van 60 jaar bouwgeschiedenis

De rondwandeling geeft een beeld van 60 jaar bouwgeschiedenis op Heyendaal. De route gaat langs gebouwen van de A-faculteiten zoals de Erasmustoren en het Spinozagebouw maar ook langs het gebouw Grotius wat dit jaar is opgeleverd. De oude en recente bebouwing van de  Medische faculteit inclusief het ziekenhuis en de B-faculteiten liggen ook op de route. Ten noorden van de Kapittelweg wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Aanmelden voor de wandeling kan via [email protected]

Kosten per persoon bedragen €6,-.

Deze rondleiding is een onderdeel van de reeks zondagochtendrondleidingen die het ACN organiseert. In 2015 begint men met een nieuwe reeks wandelingen.

Kijk voor meer informatie op de website.

Foto: Kees Teeken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.