Rondleidingen Werkspoorfabriek

Nieuws

Rondleidingen Werkspoorfabriek

Door: Petra Starink | 20-10-2020

Altijd al een kijkje in de Werkspoorfabriek in Utrecht willen nemen? Dat kan nu tijdens rondleidingen die in november gegeven worden. De Werkspoorfabriek is verbouwd en omgevormd met een innovatief en circulair bouwsysteem van de Utrechtse bureaus Respace en Sustainer Homes. Dit deden ze samen met o.a. ZECC Architecten. Reden voor de rondleidingen is de dubbele nominatie voor de Werkspoorfabriek voor het BNA Beste Gebouw 2020 en het beste kantoorgebouw van 2020.

Transformatie hal

De lege 175 meter lange hal werd in een paar maanden tijd op duurzame wijze getransformeerd. En geeft nu plaats aan 50 innovatieve creatieve ondernemingen en een grote bierbrouwerij. De combinatie van het behoud van het industriële karakter en de nieuwe ruimtelijke inrichting wordt geprezen in beide nominaties. Op 22 en 28 oktober worden de winnaars van beide prijzen bekend gemaakt door de jury’s.    

Bouwsysteem Respace

Om het tekort aan vastgoed in Nederland aan te pakken ontwikkelde ​Utrechts architectenbureau Sustainer Homes het bouwsysteem Respace. Met het bouwsysteem kan een groot gedeelte van het leegstaande vastgoed omgebouwd worden tot bruikbare woon- of werkruimte. De Werkspoorfabriek is daar een voorbeeld van.

Inschrijving rondleiding Werkspoorfabriek

Inschrijving voor een rondleiding op 4, 11 of 18 november van 14:00 tot 15:00 kan via ​respace.nl/rondleiding . Met het oog op de corona maatregelen is er plaats voor maximaal 15 deelnemers per dag.  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.