Room with a View op locatie oude ijsbaan

Room with a View op locatie oude ijsbaan

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-02-2008

Park Zandweerd wordt gebouwd door architectenbureau SOM Skidmore, Owings & Merrill Inc. Het college van burgemeester en wethouders van Deventer wil op de oude ijsbaan ‘Room with a view’ realiseren.

Dit plan biedt zowel stedenbouwkundig, landschappelijk als architectonisch op een professionele manier samenhang en meerwaarde. Het voldoet het best aan de door de raad gestelde uitgangspunten.

De Raad
Het college is overtuigd van de kwaliteit van het plan. Het college volgt daarmee het advies van de beoordelingscommissie op. In de ontwikkelingscompetitie heeft de raad het laatste woord. Het college stelt de raad voor in maart in te stemmen met zijn besluit.

De oude ijsbaanlocatie biedt de gemeente Deventer een mogelijkheid om het woningbouwproject te realiseren. In het voorjaar van 2006 heeft het college vier mogelijke modellen voor de ontwikkeling van Park Zandweerd naar buiten gebracht. Dat heeft er toe geleid dat de raad op basis van de reacties op de modellen in november 2006 de uitgangspunten voor de ontwikkeling van Park Zandweerd heeft vastgesteld.

Architectuur.nl plaatste al eerder;
Drie ontwerpen Zandweerd favoriet bij politiek
Deventernaren praten mee over Zandweerd

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.