RoosRos Architecten gaat IKC Doetinchem ontwerpen

Actualiteiten, Nieuws

RoosRos Architecten gaat IKC Doetinchem ontwerpen

Door: Petra Starink | 24-11-2015

RoosRos Architecten en KLaassenGroep zijn geselecteerd om het nieuwe Integrale Kindcentrum (IKC) in Doetinchem te ontwerpen en te bouwen. Het IKC, dat gebouwd wordt tussen Sportcentrum Rozengaarde en Mariëndael, zal huisvesting bieden aan de openbare basisscholen Het Palet en Overstegen.

Metselwerk

RoosRos architecten heeft een herkenbaar, krachtig en modulair gebouw ontworpen dat goed aansluit bij de opgestelde kaders en dat past in de omgeving. De gevels van het gebouw zijn opgetrokken uit een lichtkleurige steen. Door het vervlechten van het metselwerk is er een prettig ritme ontstaan. De kozijnen – met open en gesloten delen – zorgen voor een ingetogen dynamiek. Het interieur van het gebouw is licht en ruimtelijk. De verschillende gebruikers zijn gesitueerd rondom een ‘hart’ dat open en transparant is vormgegeven. De heldere structuur draagt bij aan een goede functionaliteit, overzichtelijkheid en sociale veiligheid.

Toekomstbestendig gebouw

Vanuit de gemeenteraad en de gebruikers waren ambitieuze kaders meegegeven om tot een duurzaam en toekomstbestendig gebouw te komen. De hoogst totale score op o.a. de onderdelen modulair en flexibel bouwen, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en functionaliteit zijn gehaald. Het resultaat is een multifunctioneel gebouw met een GPR van gemiddeld 8,5.

Lage exploitatielast

Bij het winnende plan is niet alleen gestuurd op investeringskosten. Op basis van een berekening van de Total Cost of Ownership (TCO) is ingezet op een gebouw met een lage exploitatielast. Door een IKC te ontwerpen dat op een slimme en pure wijze is geconstrueerd, gedetailleerd en gematerialiseerd, zijn de kosten voor beheer, onderhoud en energie laag.
Het ontwerp zal de komende maanden verder integraal uitgewerkt worden. In de eerste helft van 2016 kan er gestart worden met de bouw. Medio zomer  2017 kan het IKC Doetinchem-Noord in gebruik worden genomen.

Het projectteam van RoosRos architecten bestaat uit: Austin Schulte Fischedick, Mathijs  Tabbers, Henno Westeneng

Beeld: RoosRos architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.