Rotterdam gunt jonge architecten kansen

Rotterdam gunt jonge architecten kansen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-02-2008

Rotterdam wil dat jonge architecten meer kansen krijgen in de stad. Het college wil door middel van een aantal maatregelen jonge architecten met de stad verbinden. De CDA-fractie is erg gelukkig met de eerste acties die het college aankondigt.

“Het college heeft met deze acties een prima inspanning geleverd. Zij kunnen op allerlei manieren een bijdrage leveren en hun talenten laten zien in de inrichting van onze stad”.

Prijs voor jonge ontwerpbureaus
Jonge architecten worden vanaf nu uitgenodigd mee te dingen in opdrachten, aanbestedingen en prijsvragen en krijgen in de uitvoering ook ondersteuning als dat nodig is.

Daarnaast komt er een tweejaarlijkse prijs voor jonge ontwerpbureaus. Deze prijs biedt jonge architecten een geweldige kans om te laten zien wat ze in huis hebben.

Koppelen aan gevestigde orde
Ook krijgen jonge architecten de gelegenheid samen met gevestigde architecten te adviseren over grote ruimtelijke ordeningsprojecten.

Beppie Hagenaars van het CDA: “Met het koppelen van een jonge Rotterdamse architect aan een gerenommeerde architect wordt het beste van de nieuwe en gevestigde generatie gecombineerd. Rotterdam is en blijft daarmee architectuurhoofdstad nummer 1, waarin het prettig is om te wonen, te werken en te leven.”

Bron: Overschiese Krant

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.