Rotterdam in 3D en in chocola

Rotterdam in 3D en in chocola

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 22-06-2011

Sinds vorige week is een 3D model van de stad Rotterdam gratis te downloaden via de gemeentelijke website. Rotterdam is de eerste gemeente die de gehele stad driedimensionaal in kaart heeft gebracht op basis van bestanden van de afdeling Landmeten en luchtfoto’s van de stad. Het 3D-bestand omvat de hele stad: centrum, haven en ook Hoek van Holland . Door een koppeling van Rotterdam 3D met de gemeentelijke basisadministratie van adressen en gebouwen moet het bestand actueel gehouden worden. Rotterdam 3D opent allerlei mogelijkheden voor communicatie, ruimtelijke plannen en creatieve toepassingen.

Rotterdam in chocola

Rotterdam 3D is een basisproduct dat bewerkt kan worden tot een eindproduct. Om bedrijven en geïnteresseerden te prikkelen heeft Rotterdam een prijsvraag uitgeschreven voor de meest interessante toepassing. De juryprijs is gewonnen door het concept Chococopy: Ambacht & Innovatie. Een voorstel om een chocoladewinkel te beginnen die uitgerust is met 3D chocoprinters. Hier kan het publiek dan willekeurig welk gebouw in chocolade kopen. In de presentatie van het winnende team Sjakie & Co staat ook een ludieke suggestie voor gebruik van 3D chocolade maquettes bij ontwerppresentaties: “De gemeenteraad bestudeert verschillende alternatieve ontwerpen van een architect en eet afgekeurde varianten meteen op… ”

Virtueel wandelen door geschiedenis en toekomst

De publieksprijs is gewonnen door The Nexxt Step. Dit voorstel betreft het maken van een applicatie waarmee het mogelijk is om zowel historische beelden, als het heden, maar ook toekomstige plannen in 3D te bekijken via een website. Hier wordt Rotterdam 3D gecombineerd met de 3D beeldtechnologie.

Bekijk de animatie om een indruk te krijgen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.