Rotterdam-Maaskantprijs voor Adri Duivesteijn

Rotterdam-Maaskantprijs voor Adri Duivesteijn

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-03-2008

De Almeerse wethouder Adri Duivesteijn (ruimtelijke ordening) is de winnaar van de veertiende Rotterdam-Maaskantprijs. Deze tweejaarlijkse oeuvreprijs is bestemd voor diegenen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de culturele beleving van architectuur, stedenbouw of landschaps-architectuur door hierover te publiceren, te doceren of andere stimulerende en sturende werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Maatschappelijke bewustwording
Adri Duivesteijn ontvangt de prijs voor de manier waarop hij jarenlang zeer consistent en consequent bijdraagt aan het ontwikkelen van ideeën over architectuur, die aanzetten tot discussie en maatschappelijke bewustwording.

“Hij slaagt er telkens in om nieuwe en polemische, zo niet rebelse, richtingen in de discussie over rol en betekenis van architectuur in te slaan vanuit de architectuur én de maatschappelijke realiteit. Bovendien weet hij zijn ideeën manifest te maken door baanbrekende experimenten in het bouwproces”, aldus Geert Dales, voorzitter van de jury.

Bestuurders
Met de toekenning van de Rotterdam-Maaskantprijs aan Adri Duivesteijnwil de jury een signaal geven aan iedereen die zich bezighoudt met de kwaliteit van architectuur en openbare ruimte; met name aan bestuurders. Wanneer goede architectuur het resultaat is van goed opdrachtgeverschap, zijn vasthoudende, onconventionele bestuurders als Duivesteijn onontbeerlijk.

Adri Duivesteijn zal de prijs op vrijdag 17 oktober ontvangen uit handen van Ivo Opstelten, die vanuit zijn functie als burgemeester van Rotterdam als voorzitter van de Stichting Rotterdam-Maaskant optreedt.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.