Rotterdam weer dé architectuurstad van Nederland

Rotterdam weer dé architectuurstad van Nederland

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-06-2008

Goed nieuws voor liefhebbers van de Rotterdamse architectuur. De Maasstad is weer dé architectuurstad van Nederland. Bouwend Nederland heeft Rotterdam uitgeroepen tot meest toonaangevende stad van ons land als het gaat om de architectuur, zo blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat gehouden werd onder corporaties, projectontwikkelaars, gemeenten, ontwerpers, aannemers, installateurs en fabrikanten. Als tweede volgt Amsterdam en als derde Maastricht.

Als paddestoelen
De Maasstad wordt het laatste jaar gekenmerkt door een bijna ongebreidelde bouwlust. Vooral op de Kop van Zuid en in het centrum schieten de woontorens als paddestoelen de grond uit. Veel ontwikkelaars hebben vertrouwen in Rotterdam en bewijzen dat met forse investeringen, vooral in de binnenstad.

Daarbij valt op dat er ook weer meer projecten worden neergezet die uitsteken boven de middenmoot. Daarbij moet worden gedacht aan de Red Apple op het Wijnhaveneiland, de Koopgoot 2 parallel aan de Coolsingel en de Hofdamen en de overdekte Markthal aan de Binnenrotte.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.