Routes over daken

Routes over daken

Nieuws
Door: Petra Starink | 28-03-2013

Rotterdam staat bekend als hoogbouwstad, toch beleven we de stad voornamelijk vanaf het maaiveld. Met ‘Poems from a rooftop’ tijdens Motel Mozaïque komt hier verandering in. Op 6 april kunt u met een gids over de Rotterdamse daken lopen.

Het meerkunstenfestival Motel Mozaique weet al jarenlang de stad als podium te gebruiken voor zijn activiteiten. Muziek, beeldende kunst, gidsentochten en performances vormen een vast onderdeel van het programma. Een specifieke invalshoek waarbij de architectuur van de stad centraal staat, is door Rotterdam ArchiGuides, AIR en AFFR ontwikkeld in de vorm van zogenaamde ‘daksessies’ waarvoor daken in het centrum een podium bieden.

Daklandschap van Rotterdam

Met rondleidingen, kleinschalige activiteiten en een echte Rooftopbar en een rooftopscreening samengesteld door het Architectuurfilmfestival Rotterdam, op daken van middelhoge gebouwen wordt de aandacht op het daklandschap van Rotterdam gericht

Vanaf Plaza Mozaïque (Schouwburgplein) vertrekken om 14:00 uur, 15:30 uur en 17:00 uur excursies naar het daklandschap van de Rotterdamse binnenstad. Om 20:00 uur vindt er een rooftopscreening plaats van het AFFR, stadsfilms met uitzicht over de stad. Van 14:00 uur tot 18:00 uur is er een Rooftopsilence op het dak van het voormalig postsorteercentrum Central Post.

Informatie

Zaterdag 6 april 2013, tijd van de routes: 14.00 uur, 15:30 uur, 17:00 uur.
Startlocatie: Schouwburgplein (Plaza Mozaïque).
Toegangsprijs: € 10,-
Reserveren via www.poemsfromarooftop.nl

Foto’s: Ossip van Duivenbode

De stad in beweging  van Ossip van Duivenbode staat in Architectuur nummer 3 die op 20 april verschijnt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.