Royal Haskoning wint ontwerpprijsvraag

Royal Haskoning wint ontwerpprijsvraag

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-01-2008

Royal Haskoning heeft voor de derde maal een prestigieuze internationale ontwerpprijsvraag gewonnen in Dubai.

Great Wheel Corporation nodigde ontwerpers uit de hele wereld uit om een conceptmasterplan te maken voor een uniek hotel. Het winnende ontwerp van Royal Haskoning is ontworpen door architecten Syb van Breda, Jorge Moura, Shu-Yan Tang, Alessandro de Santis, en constructeurs Jan Vamberski, Jan Font Freide en Dennis Snijders. Het wiel is 180 meter hoog en heeft 24 capsules met elk 16 kamers, zwembaden of andere toepassingen. Uniek is, dat het wiel ook daadwerkelijk rond draait. In zes uur tijd maakt het volledige hotel een omwenteling.

Over de gehele wereld worden meer Wheels of Eyes gerealiseerd, bijvoorbeeld de London Eye of het Beijing Great Wheel. Uniek aan dít ontwerp in Dubai is dat er “in het wiel” geen spaken te zien zijn. De beide ringen van het hotel draaien parallel aan elkaar. De buitenste ring draait in 30 minuten rond. In deze ring bevinden zich 36 zogenaamde zichtkamers. De binnenste ring draait in 6 uur rond. Deze ring is vibratie-vrij. Hierin bevinden zich de hotelkamers, zwembad en andere denkbare hotelfaciliteiten.

Royal Haskoning werkt al sinds het jaar 2000 aan verschillende projecten in de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder de kunstmatige eilandprojecten Palm Jebel Ali, Palm Jumeirah en De Wereld.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.