Rozet op shortlist Mies van der Rohe Award

Rozet op shortlist Mies van der Rohe Award

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-02-2015

In 2014 is Rozet, ontworpen door Neutelings Riedijk architecten uitgeroepen tot Beste Gebouw van Nederland en beste nieuwe gebouw van Arnhem. Nu dingt de Rozet, ook mee naar de Mies van der Rohe Award, de prijs van de Europese Unie voor hedendaagse architectuur. Uit 240 inzendingen is Rozet doorgedrongen tot een selectie van 40 gebouwen die nu op de shortlist staan.

Bouwkundige concepten

De prijs is vernoemd naar de architect die het Duitse paviljoen bij de wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona ontwierp, een compositie van strakke rechte vlakken, uitgevoerd in luxe materialen. Met de prijs wil de Europese Unie topprestaties in de architectuur bekronen en laten zien wat voor belangrijke bijdrage ontwerpers leveren aan de ontwikkeling van nieuwe bouwkundige concepten. Ook jonge architecten worden aangemoedigd om in te tekenen op opdrachten in Europa.

Prijzen

Rozet is sinds de opening al meer dan 1 miljoen mensen bezocht. Al 5 keer is het gebouw of zijn gebruikers in de prijzen gevallen. Ook kreeg het interieur een nationale prijs. Op de shortlist staan nog 3 andere Nederlandse projecten. Het Rijksmuseum van Cruz y Ortiz Arquitectos, De Rotterdam  van OMA en Onderwijscentrum Erasmus  MC in Rotterdam van Kaan architecten.

De bekendmaking van de Mies van der Rohe Award is 8 mei 2015.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.