Ruimte bedrijventerreinen beter benutten

Ruimte bedrijventerreinen beter benutten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-12-2007

Het kabinet wil efficiënt omgaan met de ruimte die beschikbaar is voor bedrijventerreinen. Een task force onder leiding van Peter Noordanus, oud-wethouder van Den Haag, moet in mei 2008 advies uitbrengen over de mogelijkheden om bestaande bedrijventerreinen beter te benutten.

Daarmee wordt onnodige aanleg van nieuwe bedrijventerreinen tegengegaan. Milieudefensie voert hiertegen actie en had het liefst gezien dat het kabinet een stap verder zou gaan door de aanleg van nieuwe terreinen voorlopig te verbieden.

De ministerraad stemde vrijdag in met een aanpak, zoals voorgesteld door minister Jacqueline Cramer (VROM). Met provincies en gemeenten zijn afspraken gemaakt over het ramen van de behoefte aan terrein en een betere regionale afstemming. Ze zouden pas over moeten gaan tot nieuw bedrijventerrein als herstructurering van bestaande bedrijventerreinen of betere benutting van bestaand bebouwd gebied geen uitkomst kunnen bieden.

De task force van Noordanus heeft ook als opdracht te bezien hoe de kosten van herstructurering gedekt kunnen worden door de verschillende partijen.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.