Ruimte voor de rivier

Evenementen, Nieuws

Ruimte voor de rivier

Door: Petra Starink | 08-06-2015

In het Architectuurcentrum Rondeel in Deventer vindt op 18 juni het debat “Ruimte voor de rivier: doekje voor het bloeden?” plaats. Matthijs Kok, hoogleraar waterbouw en Richard Jorissen van Rijkswaterstaat debatteren met het publiek over hoe het nu verder moet met de risico’s rondom de rivieren. Dit jaar wordt het project ‘Ruimte voor de rivier’ bij Deventer opgeleverd. Eind 2015 is meer dan 2.790.000 m3 grond (33.480.000 kruiwagens) vergraven om het stroombed van de IJssel te verbeteren en te vergroten en is een aantal recreatieve voorzieningen gerealiseerd.  De vraag is dan ook: blijft de IJssel een boeiende en veelzijdige rivier na 2015?

Ruimte voor de rivier

De werkzaamheden voor Ruimte voor de Rivier zijn nog niet afgerond en het volgende hoogwaterbeschermingsprogramma staat al weer klaar. Door de huidige maatregelen kan de Rijn 1000 m3/s meer water afvoeren dan voorheen. Matthijs Kok, hooglereaar voor de waterbouw  doet onderzoek naar een nieuw toetsinstrumentarium dat in 2017 beschikbaar moet zijn.

De debatavond maakt deel uit van de reeks RivierStadLandschap van Architectuurcentrum Rondeel, waarin verschillende activiteiten georganiseerd worden over het ontstaan van de IJssel en de invloed van de rivier op de stad Deventer en het IJssellandschap.

Expositie

De expositie “Levensader IJssel” is tijdens de openingstijden van Architectuurcentrum Rondeel van di t/m zo van 13.00-17.00 uur te bekijken.

Debat: Ruimte voor de rivier: doekje voor het bloeden
Donderdag 18 juni
Aanvang: 20.00 uur.
Toegang gratis.
Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c, Deventer
Kijk voor meer informatie op www.rondeeldeventer.nl

Foto: Rijkswaterstaat, Ruimte voor de rivier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.