Ruud van Berkel Award; inschrijven tot 29 september

Nieuws, Prijsvragen

Ruud van Berkel Award; inschrijven tot 29 september

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-07-2023

Met de Ruud van Berkel Award initieert Heembouw een award voor jong talent dat een baanbrekend idee heeft op het gebied van innovatie of architectuur. Het gaat erom dat het idee een verschil kan maken én toepasbaar is in de praktijk. Bovendien: Paris Proof. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Stadmakercongres van AIR Rotterdam op 17 november aanstaande.

Met een eigen inhouse architectenbureau, Heembouw Architecten, is Heembouw als ontwerpende bouwer in staat om deze ideeën ook echt verder te brengen. Door ontwerp- en realisatiekrachten te bundelen, maar ook verder te kijken en partners te betrekken. De Ruud van Berkel Award biedt voor de jonge doelgroep bestaande uit studenten, nieuwkomers op de arbeidsmarkt en startende ondernemers, de mogelijkheid om samen sneller, slimmer en innovatiever plekken te creëren waar mensen willen zijn. 

Inschrijving voor een baanbrekend idee

Makers of onderzoekers, denkers en doeners: een goed idee begint bij iedereen. De organisatie geeft aan: ‘Dus droom, denk groot of juist super klein: het gaat om het verschil dat jouw idee kan maken. En toepasbaar is in onze dagelijkse praktijk. Dus: heb jij al lang een baanbrekend idee voor de ruimte om ons heen? Of een heel uitgesproken ontwerp dat het verdient tot realisatie te komen? Paris Proof bovendien?’

Ideeën voor de Ruud van Berkel Award kunnen t/m 28 september worden ingediend via de site. Hieruit worden drie zogenaamde proeftuinen gekozen. Uit de drie proeftuin-winnaars kiest de jury bovendien nog één winnaar die een extra steuntje van 5.000 euro wint. Alle winnaar worden bekend gemaakt op het Stadmakercongres van AIR Rotterdam op 17 november aanstaande.

Win een echte proeftuin

Het mooie aan de award is dat het idee samen met Heembouw in de praktijk wordt gebracht. De deelnemer hoeft het dan ook niet helemaal uit te ontwikkelen of te bedenken voordat hij het indient. Dit biedt ook mogelijkheden voor afstuuronderzoeken, een prototype of een 3d-model. De jury bestaat uit Barbara Luns (AIR Rotterdam), Cassandra Vugts (SPARK Makerszone), Jan Bruil (Bouwinvest) en Lonneke Wijnhoven (Heembouw Architecten).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.