Start bouw eerste twee woontorens op De Caai

Nieuws

Start bouw eerste twee woontorens op De Caai

Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-04-2022

De Caai is het voormalige Campina-terrein in Eindhoven waar de modernste stadswijk van Eindhoven verrijst. Hier komt een living lab met huur- en koopappartementen waar bewoners elkaar vinden in de overtuiging dat het allemaal groener en gezonder kan en mag. Deze zomer start BPD Gebiedsontwikkeling met de bouw van de eerste twee woontorens. Het ontwerp van de eerste twee torens is afkomstig van architectenbureaus Mei en KAAN.

Op het oude fabrieksterrein tussen het Eindhovensch Kanaal, de Hugo van der Goeslaan (Ring) en de Dirk Boutslaan is ruimte voor vijf appartementencomplexen met in totaal 700 woningen. Waar de twee woontorens verrijzen , stonden eerst Campina panden. Ooit de modernste melkfabriek van Nederland.

Een van de eerste twee torens (met parkeergarage) staat aan de parallelweg van de Ring, de ander staat tegen de monumentale Melkfabriek aan. Zij bieden gezamenlijk plaats aan 283 huurappartementen die over twee jaar gereed moeten zijn.

Vooruitdenken

Tijdens de bouw werkt BPD aan de bouwvergunning voor de twee volgende torens waarvan de verkoop in het voorjaar van 2023 start. Wanneer hierover voldoende duidelijkheid bestaat zal ook het renoveren van de oude Hallen starten.

Tegelijk met de bouw van de twee torens begint ook de ombouw van twee monumentale fabrieksgebouwen uit de jaren ’60. Dit betekent dat de buitenkant in ere wordt hersteld terwijl de binnenkant voldoet aan de eisen van deze tijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.