Samenwerken aan Hembrugterrein

Samenwerken aan Hembrugterrein

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-05-2008

Het Rijk, de provincie Noord-Holland, de gemeente Zaanstad en de gemeente Amsterdam gaan samenwerken aan de toekomst van het Hembrug-terrein in Zaanstad. Onlangs is een gezamenlijke stuurgroep opgericht onder voorzitterschap van gedeputeerde Hooijmaijers en zijn er afspraken gemaakt over een gezamenlijke aanpak.

Toekomst
Streven is om het Hembrugterrein snel tot ontwikkeling te brengen. Welke functies straks precies op het terrein zullen worden gerealiseerd is onderwerp van nader onderzoek. Helder is dat het historische karakter van het terrein hierin een belangrijke plek zal krijgen.

De partijen spreken uit dat zij gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de toekomst van het terrein. Het Rijk zal het Gemeenschappelijk Ontwikkelingsbedrijf van het Rijk opdracht geven het proces te begeleiden en de belangen van de verschillende ministeries te behartigen.

Ontwikkelbureau
Het Rijk, de provincie en de gemeenten zullen ieder vanuit hun eigen rol gaan bijdragen om het gebied ook daadwerkelijk tot ontwikkeling te brengen. Binnenkort wordt als eerste stap een ontwikkelbureau op het terrein gevestigd.

Het Hembrugterrein is tussen 1895 en 1973 gebruikt als productieplaats en testfaciliteit voor munitie voor de Nederlandse krijgsmacht. Het terrein is nog steeds in eigendom van Staat maar sinds 2001 buiten gebruik.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.