Samenwerking studenten Zadkine en Richard Hutten

Nieuws

Samenwerking studenten Zadkine en Richard Hutten

Door: Petra Starink | 01-03-2021

Zadkine, een opleidingencentrum voor mbo-onderwijs in de regio Rotterdam gaat samenwerken met ontwerper Richard Hutten. Samen met studenten gaat Hutten vijf bijzondere meubelstukken ontwerpen, bestemd voor de schoolgebouwen van Zadkine. Doel van de samenwerking is om studenten meer te betrekken bij de inrichting van de school, en te ervaren hoe het is om met een professioneel ontwerper te werken.

Duurzame materialen

De afgelopen tijd konden de studenten van Zadkine zich opgeven voor twee speciale workshops, waarvan de eerste 3 maart 2021 plaatsvindt in het Rotterdamse atelier van Hutten. In de workshops wordt niet alleen de nadruk gelegd op ontwerp, maar ook op het gebruik van duurzame materialen – een van de speerpunten in het werk van Hutten. De meubelstukken die ontworpen worden zullen geplaatst worden in de centrale ruimtes in en om de Zadkine-gebouwen.

Lees ook:
Richard Hutten-Zit
Stoelencollectie Richard Hutten

Duurzaam ontwerp

Richard Hutten: “Ik verheug me er enorm op om voor en met de studenten een functioneel en duurzaam maar vooral prikkelend ontwerp te maken. Ik vind het als echte Rotterdammer gaaf dat ik nu ook iets voor mijn thuisstad kan ontwerpen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.