Samenwerkingsovereenkomst Waalfront

Samenwerkingsovereenkomst Waalfront

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-11-2007

Gemeente Nijmegen en Rabo Vastgoed gaan gezamenlijk het Waalfront in Nijmegen ontwikkelen. partijen participeren ieder voor 50 procent in de grondexploitatie.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is opnieuw een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het gebied langs de Waal. Voor de aankoop van de bestaande opstallen, het bouw- en woonrijp maken en het op de markt brengen van de gronden in het kilometerlange gebied, richten gemeente en Rabo Vastgoed het Ontwikkelingsbedrijf Waalfront (OBW) op.
In samenwerking met Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten maakte DOK architecten een masterplan voor dit gebied.

Het Waalfront
Het Waalfront is onderdeel van Koers West, een grootscheepse herontwikkeling van Nijmegen-West. Straks vormt het gebied de schakel tussen het centrum en het westelijk deel van Nijmegen. Het omvat de ontwikkeling van circa 2.600 woningen en voorzieningen als scholen, horeca, cultuurplaatsen, woon-werkateliers en kleinschalige bedrijvigheid die past bij de woonfunctie van het gebied. De stedenbouwkundige opzet van het gebied varieert van dichte stedelijkheid tot parkachtige groene ruimte. De rijke cultuurhistorie van de locatie heeft als inspiratiebron gediend voor de opzet van het masterplan. De bouwactiviteiten in het Waalfront gaan vanaf 2009/2010 van start. Rond 2025 is het nieuwe woongebied aan de Waal naar verwachting klaar.

Bron: Gemeente Nijmegen

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.