Schatzoeken met een camera. Fotografie van John Lewis Marshall

Schatzoeken met een camera. Fotografie van John Lewis Marshall

Architectuurfotografie, Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-04-2013

In ArchitectuurNL nummer 2 staat de rubriek ‘Door de lens’. Deze rubriek is een platform waar een architectuurfotograaf ruimte krijgt om zijn werk te presenteren. Deze maand is dat fotograaf John Lewis Marshall.

Het voornaamste gereedschap van zowel architect als fotograaf is licht, zegt John Lewis Marschall. Ik ben op zoek naar dat ene beeld dat de sfeer en de kwaliteit van het gebouw weergeeft. Ik zoek naar visuele vondsten en het licht is op het moment van afdrukken doorslaggevend. Architectuurfotografie is voor mij een zinnelijke ervaring. Het is bijna als mediteren. Het vergt voorbereiding, geduld en aandacht.

Als fotograaf bouw ik aan de beeldportefeuille van de architect. Mijn werk bepaalt mede het beeld en de indruk die de toeschouwer heeft van een gebouw en zijn ontwerper. Tegelijkertijd krijg ik een relatie met mijn onderwerp. Ik maak daardoor als fotograaf echt deel uit van de architectenfamilie. Ik prijs me gelukkig dat ik als geboren Amerikaan in Nederland mag schatzoeken: het land met de beste architectuur ter wereld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.