Schiecentrale Rotterdam compleet voltooid

Schiecentrale Rotterdam compleet voltooid

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-06-2008

Na jaren dienst te hebben gedaan als elektriciteitscentrale is de herontwikkeling van de Schiecentrale in het Lloydkwartier in Rotterdam tot een mediacampus met woon/werk-units een feit. Recentelijk is de laatste fase, bestaande uit twee geheel nieuwe panden, de Hoge en Lage schijf, opgeleverd.

Mediacampus
De Schiecentrale was in het verleden in gebruik als elektriciteitscentrale. In 1996 begon de herontwikkeling van dit historische complex, waarbij in de eerste drie fasen het bestaande pand is omgebouwd tot een mediacampus voor bedrijven uit de tv-, radio-, en av-industrie.

In de eerste helft van dit jaar werd de laatste hand gelegd aan fase 4, waarin het pand verder is uitgebreid met nieuwbouw. Onlangs werd fase 4b opgeleverd. Dit complex, de Hoge en Lage schijf genaamd, bestaat uit respectievelijk 16 en 9 verdiepingen met 156 woon-/werkunits, 6000 vierkante meter kantoorruimte en 20 kadewoningen, een supermarkt van 2000 vierkante meter, een sporthal, een parkeergarage met 400 plaatsen en een binnendek.

Mensvriendelijk
Simon IJsselstein van projectontwikkelaar Proper-Stok: “De Schiecentrale is een project van grote allure, waarbij we het industriële en stoere karakter van de oude energiecentrale hebben gecombineerd met mensvriendelijke facetten en oog voor detail.

We wilden het stoere karakter van dit historische gebouw handhaven, met behoud van karakteristieke elementen als ventilatiepijpen en dranghekken. Maar dan wel op een verfijnde en mensvriendelijke manier.”

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.