Scholieren snuffelen aan vak architect

Scholieren snuffelen aan vak architect

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-01-2008

Twintig finalisten uit 87 winnende inzendingen zijn aangewezen voor Archi-idols. Archi-idols is een wedstrijd die op touw is gezet door het Architectuurcentrum Twente. Het is een educatief project om leerlingen van het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor het vak van architect.

De scholieren moesten een droomhuis voor hun idool ontwerpen. Uit de 500 deelnemers werden in eerste instantie 87 ontwerpen geselecteerd en die zijn tentoongesteld in het Balengebouw in Roombeek – Enschede. In de jury zitten Alma Ploeger van BVR Adviseurs Stedelijke Ontwikkeling, Landschap en Infrastructuur en de architecten Rein van Wylick en Pi de Bruijn.

Tweede ronde
De jury lette onder meer op de kwaliteit van het achterliggende verhaal en de verbeelding daarvan en de uitvoering van het ontwerp. De twintig uitverkoren ontwerpers beginnen binnenkort aan de tweede ronde. Die start 8 januari met een introductie op het kantoor van IAA-architecten. Vervolgens gaan de winnaars een dagdeel per week aan de slag bij een architectenbureau. Ze gaan werken aan een opdracht die voor iedereen gelijk is.

Woonhuis ontwerpen
Onder leiding van een professionele architect (of assistent) wordt gewerkt aan een (fictieve) opdracht: een vrijstaand woonhuis ontwerpen voor een gezin met twee puberende kinderen. Uitgangspunt voor deze opdracht is een verhaal van Theo Hakkert, redacteur van Tubantia. Dezelfde jury die de inzendingen voor de eerste ronde beoordeelde, buigt zich over de resultaten van de twintig finalisten. Op 27 maart volgend jaar wordt de Archi-idol van 2008 bekendgemaakt.

Bron: Dorpsplein Enschede/Tubantia

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.