Schoonheid van verlaten gebouwen

Schoonheid van verlaten gebouwen

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-11-2012

De Nederlandse fotograaf en beeldmaker Jan Stel exposeert tot en met 22 december in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam. In de tentoonstelling Abandoned & Forgotten laat hij de schoonheid van verlaten gebouwen zien. De mysterieuze foto’s weerspiegelen een vergeten geschiedenis.

Jan Stel (1970) is autodidact en heeft als ‘urban explorer’ in de afgelopen twaalf jaar veel vergane glorie op de analoge en digitale camera vastgelegd. Daarvoor gaat hij op zoek naar intrigerende locaties en fotografeert het achtergelaten verleden. Om het authentieke karakter van deze locaties te behouden geeft hij deze niet prijs.

De expositie Abandoned & Forgotten toont een diversiteit aan prachtige vervallen objecten. Van een oude psychiatrische instelling in Noord-Holland en een staalfabriek in Frankrijk tot een weverij in Spanje en een imposant kasteel in België.

Van jongs af aan is Jan Stel al met beeld bezig, hetzij door middel van tekenen, graffiti of fotografie. Voortdurend blijft hij zoeken naar dat ene moment, een fascinerende expressie, een schitterend lichtspel of gewoon mooie vormen. De fotograaf is als creatieve digitale beeldbewerker werkzaam bij Souverein in Weesp.  ‘Abandoned & Forgotten’ is de eerste solo-expositie van Jan Stel. Zijn  werk is eerder te zien geweest op het FotoFestival in Naarden en diverse kunstbeurzen als Artantique en PAN Amsterdam.

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.
Adres is: Eduard Planting Gallery, Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.