Schouwburgplein Rotterdam wordt kleurrijk park

Schouwburgplein Rotterdam wordt kleurrijk park

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-07-2008

In het kader van het Groenjaar 2008 gaf Rotterdam Festivals de opdracht aan HUNK-design en ID Eddy om hun 900 vierkante meter grote park van kunstgras op het Schouwburgplein uit te rollen. Dit gebeurt onder de noemer The Flying Grass Carpet. Van 15 augustus tot en met 17 september kun je er picknicken, een partijtje frisbeeën en heerlijk zonnebaden. Een maand lang beleef je allerlei activiteiten tussen de tweeënhalve meter hoge pluimen siergras die vrolijk naar je wuiven.

De opening van the Flying Grass Carpet is een avontuur op zich. Zo zal een kleurrijke bloemenregen uit een helikopter neerdwarrelen. Daarnaast zijn er nog meer bijzondere gebeurtenissen die de avond tot een sprookje maken dat je niet mag missen.

The Flying Grass Carpet vliegt naar plaatsen waar een gebrek is aan groene ruimte voor mensen om samen te komen, zich te ontspannen en plezier met elkaar te beleven. Het is een tijdelijk stadspark waarin alles mogelijk is en dat kan variëren in grootte van 5,8 x 8,5 meter tot 32 x 58 meter.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.