Science Center Nemo renoveert

Science Center Nemo renoveert

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-01-2009

Het zogenoemde science center Nemo in Amsterdam, dat ruim tien jaar geleden geopend is, wordt verbouwd. De eerste twee verdiepingen van het groenkoperen gebouw bovenop de IJ-tunnel krijgen een nieuwe vloer en verflaag.

De vloer is na de vier miljoen bezoekers van de afgelopen jaren toe aan vervanging en de grijze muren worden in verfrissende pasteltinten geverfd. De verbeteringen moeten zorgen voor een modernere uitstraling.

Het museum krijgt ook een nieuwe tentoonstelling, Zoeken naar leven, waar vragen als ‘waar komen we vandaan’ en ‘wat is leven’ centraal staan. Daarnaast wordt de tentoonstelling over natuurverschijnselen uitgebreid en vernieuwd.

Bron: Het Parool

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.