SeARCH winnend ontwerp hotel op Kop Java-eiland

Nieuws

SeARCH winnend ontwerp hotel op Kop Java-eiland

Door: Jacqueline Knudsen | 20-05-2014

WestCord Hotels, de eigenaar van onder meer het SS Rotterdam en Hotel New York in Rotterdam, heeft de tender gewonnen die door de gemeente Amsterdam is uitgeschreven voor de ontwikkeling van een hotel op de Driehoek van Kop Java-eiland.
Architectenbureau SeARCH heeft het concept voor Hotel Jakarta ontwikkeld in opdracht van WestCord Hotels. Het gebouw heeft een voor Nederland unieke hoogbouwstructuur in hout en een transparante gevel met een doorgang naar de publieke voorzieningen als een wellness en zwembad, een ‘pasar’ met allerlei horeca en culturele activiteiten. De grote subtropische binnentuin is door de transparantie van het gebouw een verlengstuk van de serie binnentuinen op Java-eiland.

Tender Driehoek Kop Java-Eiland

In september 2013 heeft Gebiedsontwikkeling van de gemeente Amsterdam een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling, realisatie en financiering van een hotel. Vanwege de prominente ligging van de locatie, heeft de gemeenteraad voor deze locatie naar een uniek hotelconcept gezocht.
In de voorselectie zijn vijf plannen ingediend die aan de gestelde criteria inzake duurzaamheid, architectuur en programma, voldeden. Van deze vijf zijn drie partijen gekozen voor de definitieve selectieronde. Zij kregen de gelegenheid hun plannen uit te werken.
Een vijf-koppige vakjury o.l.v. voormalig rijksbouwmeester Kees Rijnboutt, heeft de plannen beoordeeld op de eerder genoemde criteria. Naast het unanieme oordeel van de vakjury heeft ook het financiële bod een rol gespeeld in de uiteindelijke toewijzing van de winnaar.

Artist impression SeARCH

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.