Selectieprocedure Sluishuis gestart

Nieuws

Selectieprocedure Sluishuis gestart

Door: Petra Starink | 23-02-2016

De gemeente Amsterdam is gestart met de selectieprocedure voor het Sluishuis op Steigereiland, IJburg. De ambitie van de gemeente is dat het entree van IJburg een groot markant woongebouw wordt in het water met daaromheen varende woonschepen. Kwaliteit is bij de selectieprocedure het belangrijkste criterium. Daaronder valt het architectonisch ontwerp, een duurzaam concept en het programma.

Voorselectie

Tot 5 april 2016 kan worden deelgenomen aan de voorselectie die bestaat uit een korte procedure waarbij naar referentieprojecten wordt gevraagd. Hieruit worden 4 partijen geselecteerd. De jury, onder leiding van Frits Palmboom geeft advies aan de selectiecommissie, die uiteindelijk de definitieve keuze maakt. De selectiebrochure met voorwaarden is te vinden op www.tenderned.nl.

Steigereiland

Het Steigereiland is het experimentele eiland van IJburg en bestaat uit contrasterende buurten, die allen op eigen wijze het contact met het water zoeken en elkaar ook weer versterken. Kenmerkend daarvoor zijn verschillende vormen van wonen op het water en zelfbouw. Het Sluishuis aan de Haringbuisdijk staat op de overgang van de verschillende werelden en maakt het Steigereiland (bijna) helemaal af.

Beeld: Gemeente Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.