Senior Smart Living in ParkEntree

Nieuws

Senior Smart Living in ParkEntree

Door: Petra Starink | 14-11-2016

ParkEntree in Schiedam is een nieuwbouwproject dat volgens het ‘Senior Smart Living’ leefconcept wordt gerealiseerd: een woonomgeving voor actieve senioren met op maat gemaakte, duurzame woningen en smart oplossingen. Het plan is tot stand gekomen in co-creatie: door en voor de toekomstige bewoners en een samenwerking tussen Inbo Architecten,  projectontwikkelaar Blauwhoed, en Beyond Now, specialist in de ontwikkeling van woonconcepten.

Wonen anno 2020

ParkEntree ligt aan de Parkweg in Schiedam, tussen Beatrixpark en de historische binnenstad. Het aanbod bestaat uit 25 bungalows, 10 stadswoningen, 23 singelappartementen, 31 hofappartementen en een gezamenlijke ParkEntree Lounge, waar bewoners gebruik van kunnen maken om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren.

Smart oplossingen voor extra comfort

De gezamenlijke loungeruimte in ParkEntree wordt voorzien van een eetkamer, biljart, tv, WiFi, semi-professionele keuken en logeerunit. Bewoners van ParkEntree betalen voor het gebruik van de loungeruimte maandelijks een bijdrage aan de ParkEntree vereniging. Een aantal uren per week is er een gastvrouw aanwezig die de vrijwillige inzet van bewoners coördineert en aanspreekpunt is.

Keyless entry

De woningen zijn extra comfortabel dankzij smart oplossingen. De woningen kunnen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk voor supersnel internet. Ook zijn ze voorzien van huisbesturing. Dit maakt het op afstand besturen van verlichting, verwarming, beveiliging en alarmering mogelijk. Dankzij ‘keyless entry’ hebben bewoners geen sleutel meer nodig om de woning te openen of af te sluiten.

Op 11 november zijn 48 woningen in de verkoop gegaan. De verhuur van de 41 vrije sectorhuurwoningen start later.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.