Septemberprogramma Architectuurcentrum Nijmegen

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Septemberprogramma Architectuurcentrum Nijmegen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-07-2022

De vakantie is voor velen net begonnen, maar het ACN maakt graag haar programma voor september al bekend. Dit varieert van een ACN college van Floor Frings op 6 september tot een fietstocht op 25 september waarbij de westzijde van de Waalsprong wordt verkend onder leiding van architect Frank Willems.

Dinsdag 6 september – ACN college

Tijdens het vierde ACN college van dit jaar vertelt architect Floor Frings over haar voorliefde voor de werkplaats. Daarnaast over ontwerpen op het raakvlak van design en architectuur en haar fascinatie voor materiaal en kleur.

Ontwerpen begint voor Frings met het zoeken naar een passende sfeer door middel van een schetsmaquette. “Ik wil niet de hele tijd achter mijn laptop zitten, maar juist hands-on met projecten bezig zijn.” Ze ziet de architect als een maker, niet alleen als een denker, en is gefascineerd door de rol van het menselijk lichaam in relatie tot architectuur. Vanuit die visie doet ze uiteenlopend materiaalonderzoek, renoveerde ze samen met KOVOS architecten een kantoorpand in Helmond en werkt ze bij Werkstatt aan ecologische en betaalbare architectuur.

Locatie: LUX
Tijd: 20.00 – 21.15 uur
Tickets: €7,50 | studenten, sponsoren gratis

Vrijdag 23 september – ACN café: Ecodorp Zuiderveld

Hoe ontwerp en ontwikkel je een ecodorp op basis van de pijlers Duurzaamheid, Goed nabuurschap, Bewustwording en Zorg voor elkaar? Maak kennis met ecodorp Zuiderveld, het grootste ecodorp van Nederland, tijdens het derde ACN café van dit jaar.

Met: architect Peter Groot/Rudi Koster (Hoogte 2 Architecten), Bernard Smits (WBVG) en bewoner Marian Aarts. Na afloop van de presentaties wandelen we over het terrein en langs de woningen.

Locatie: Ecodorp Zuiderveld
Tijd: 16:15 – 18:30 uur
Deelname: gratis, aanmelden niet nodig

Betrokken partijen bij ecodorp Zuiderveld zijn: Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland (CVEG), woningcorporatie Talis, woningbouwvereniging Gelderland (WBVG), Hoogte 2 Architecten, Trebbe Wonen, landschapsarchitect Le Far West en gemeente Nijmegen. Ecodorp Zuiderveld werd tijdens de uitreiking van Architectuurprijs Nijmegen 2021 door de vakjury bekroond met de duurzaamheidsprijs.

Zondag 25 september – ACN verkent: Waalsprong West (fietstocht)

De Waalsprong, het nieuwe stadsdeel aan de noordzijde van Nijmegen, ontwikkelt zich in hoog tempo. Is dit nieuwe stuk stad een doorsnee Vinexwijk? Of een woongebied met verassende en verborgen kwaliteiten? Maak kennis met de westzijde van de Waalsprong tijdens een fietstocht onder leiding van architect Frank Willems.

Deze tweede fietstocht door de Waalsprong leidt je door de westzijde van het stadsdeel. Je maakt kennis met de eerste nieuwbouw uit Oosterhout en Het Nijland, met Zuidhoek, Grote Boel, Woenderskamp, park Waaijenstein en met het nieuwe centrumgebied Hof van Holland, dat nu in aanbouw is. Tijdens de rondleiding vertelt Frank Willems over de visie achter de plannen en krijg je een goed beeld van hoe in de Waalsprong de laatste uitbreiding van Nijmegen vorm krijgt.

Start: Station Lent
Tijd: 11:00 – 12:30 uur
Tickets: €7,50

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.