Serie: Van de straat

Serie: Van de straat

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-06-2010

Wat staat er, waarom staat het daar en wie heeft het daar geplaatst? De serie “van de straat” in Avro’s Kunstuur kijkt in heel Nederland op pleinen en rotondes.

Er wordt gesproken met de kunstenaars, voorbijgangers en deskundigen. Het programma nodigt de kijker uit om elke week stil te staan bij het feit dat je niet noodzakelijk naar een museum hoeft om kunst te beleven. Op 26 juni de volgende drie werken:

Kunstenaar Marcel Smink heeft naast de A50 een groot kunstwerk gemaakt. Het is een constructie die over ongeveer twee jaar zal zijn begroeid met allerlei bloemen en planten. De titel van het werk is ‘Shadows of Son heath’.

Kunstenaar Ben Raaijman heeft het kunstwerk ‘Waakzaam’ gemaakt in het Westfriese Kolhorn.

Het kunstwerk is een uitkijk over het landschap en een kijkje terug in de geschiedenis.

Observatorium in Park Leidsche Rijn Utrecht
In het Beeldenpark Leidsche Rijn staat het Observatorium van Lucas Lenglet, een uitkijktoren van 14 meter hoog, vervaardigd van Corten-staal en door een ingenieuze ingreep, is een eindeloze wandeling in het kunstwerk mogelijk. De constructie bestaat uit een stel in elkaar vallende getordeerde, ringvormende loopvlakken die vijf keer gestapeld worden. Doordat de ringen ten opzicht van elkaar een kleine verdraaiing gekregen hebben ontstaat een onregelmatige vorm. Lucas Lenglet (Leiden, 1972) werkte voor dit ontwerp samen met Roger Bundschuh, van Bundschuh/Baumhauer Architekten in Berlijn.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.