Shifts: Architectuur na de 20ste eeuw

Shifts: Architectuur na de 20ste eeuw

Nieuws
Door: Petra Starink | 28-06-2012

Van 1 tot en met  13 juli is de tentoonstelling SHIFTS te zien in Galerie GM8 in Amsterdam. SHIFTS is een tentoonstelling en publicatie van Powerhouse Company en Hans Ibelings over de gevolgen van de economische crisis op de westerse architectuur. De tentoonstelling ging in mei in Londen in première en zal na Amsterdam verder reizen.

Westerse architectuur

De tentoonstelling SHIFTS verkent de situatie waarin de westerse architectuur momenteel verkeert. Het is een vervolg op de tentoonstelling ‘Rien ne van Plus’ (een gokterm vertaald als ‘niet meer inzetten’), een eerdere samenwerking tussen Powerhouse Company en Hans Ibelings in 2008, waarin de impact van de financiële crisis in 2008 op architectuur werd onderzocht. Nu vier jaar later is de crisis niet geëindigd, maar eerder uitgebreid. Reden om het onderzoek dat was gestart in 2008 voort te zetten en uit te breiden in een publicatie en een tentoonstelling.

De tentoonstelling heeft de traditionele vorm van een architectuurtentoonstelling. Met behulp van diagrammen, een film, tekst en, in het bijzonder, schaalmodellen, worden belangrijke indicatoren van de huidige architectonische context getoond. Met deze visualisaties van sociaaleconomische data nodigen Powerhouse Company en Hans Ibelings de bezoeker uit te speculeren over hoe de westerse architectuur terechtgekomen is in de huidige situatie en te overdenken wat hierna komt.

De begeleidende Engelstalige publicatie SHIFTS: Architecture After the 20th Century is zowel een catalogus van de tentoonstelling als een essay over de consequenties van de verschillende crises waarmee architectuur in het Westen wordt geconfronteerd.

De tentoonstelling wordt geopend op 30 juni en is te bezichtigen tot en met 13 juli in Cityscapes Gallery, Gabriel Metsustraat 8 in Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.