Shortlist architecten uitbreiding Museum Arnhem

Shortlist architecten uitbreiding Museum Arnhem

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-04-2016

Museum ArnhemBenthem Crouwel Architekten, Cruz y Ortiz Amsterdam in samenwerking met laura alvarez architecture, Happel Cornelisse Verhoeven in samenwerking met DRDH Architects (UK), Kraaijvanger in samenwerking met Krft en Kokke Designer en SeARCH.nl zijn de architecten die door de gemeente Arnhem zijn geselecteerd voor de ontwerpopgave voor vernieuwing en uitbreiding van Museum Arnhem.  De beoordelingscommissie heeft de 5 architectenbureaus gekozen uit 41 aanmeldingen.

Grote kwaliteit

De beoordelingscommissie constateert dat de kwaliteit van de bureaus die zich hebben aangemeld zeer hoog is. De verschillen in beoordeling op basis van referentieprojecten (onder meer cultuurgebouw en vergelijkbare omgeving) zijn dan ook klein, volgens de commissie. Museumdirecteur Saskia Bak: “De locatie van Museum Arnhem is zo uniek. We zijn op zoek naar een architect die een goed museum kan ontwerpen specifiek voor deze plek. Het is goed om te zien dat zoveel architecten hiervoor hebben ingetekend.”

Definitieve keuze

Het is nu aan de architecten om een visie te ontwikkelen voor de uitbreiding van het museum en deze op 9 juni te presenteren aan de beoordelingscommissie.

Meer expositieruimte

Met de bouw wordt in de tweede helft van 2017 begonnen worden. De uitbreiding kost ruimt elf miljoen euro. Het museum krijgt er daarvoor 550 vierkante meter expositieruimte bij. Er komt  een nieuwe entree, en museumcafé en publieksfaciliteiten worden verbeterd. Daarnaast worden de bestaande museumzalen gerenoveerd.

Groei van bezoekers

Het bezoekersaantal kan hierdoor groeien van 60.000 per jaar naar 75.000. Museum Arnhem geeft de uitbreiding en vernieuwing een vaste plek in het museum. Bezoekers krijgen door middel van een presentatie een beeld van de vijf geselecteerde architectenbureaus. Ook worden updates gepresenteerd over de uitbreiding van Museum Arnhem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.