Shortlist BNA gebouw van het jaar 2012

Nieuws

Shortlist BNA gebouw van het jaar 2012

Door: Petra Starink | 29-03-2012

Veertien gebouwen dingen mee naar de titel BNA Gebouw van het Jaar 2012. Dat is de uitkomst van vijf regionale voorrondes waarin vakjury’s totaal 309 inzendingen beoordeelden. De winnaar wordt op 16 mei 2012 bekend gemaakt. De shortlist is divers: van een kerkje in de bossen tot het hoofdkantoor van Europol.

De landelijke jury, onder leiding van Roel Steenbeek (Ymere) en verder bestaande uit Francesco Veenstra (Mecanoo architecten), Gerard Loozekoot (UN Studio), Pim van der Ven (Juli Ontwerp en Advies) en Bernard Colenbrander (TU Eindhoven), kiest uit de nominaties de winnaar van de hoofdprijs. Deze wordt op 16 mei in Amsterdam uitgereikt.

Publieksprijs

Voor het eerst organiseert de BNA ook een publieksprijs, waarvoor iedereen kan stemmen op de 309 ingezonden gebouwen. Er zijn al meer dan 18.000 stemmen uitgebracht. Opvallend is dat in top 10 op dit moment, geen enkel gebouw staat dat is genomineerd door de jury’s. Publiek en vakjury’s zijn het dus niet met elkaar eens. Stemmen voor de publieksprijs kan nog tot en met 30 april. De winnaar wordt op 16 mei bekend gemaakt.
Alle ingezonden projecten zijn te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.