Silent City beleeft première op Art Rotterdam

Silent City beleeft première op Art Rotterdam

Evenementen, Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 04-02-2014

Silent City is een groep inflatables en gaat vanaf februari 2014 langs verschillende wereldsteden reizen. De start van deze wereldreis is tijdens Art Rotterdam, op het buitenterrein van de Van Nellefabriek. Silent City is een nieuw project van kunstenaar Rob Sweere. Een organisch groeiend kunstproject, een wit zacht eiland van stilte en rust in de grote, drukke stad.

Art Rotterdam

Ruim 90 internationale galeries nemen deel aan Art Rotterdam 2014  (6 t/m 9 februari 2014), in de Koffiefabriek en de Tabaksfabriek van Van Nelle. Naast beeldende kunst zal in 2014 zal de videoafdeling Projections volledig geïntegreerd worden op de beursvloer in de Van Nellefabriek. 18 Films en videos worden getoond op grote projectieschermen, in een een wereldwijd unieke, open en interactieve setting.

Spaceship Earth

Tegelijk met Art Rotterdam in de Van Nellefabriek, vindt de Art Rotterdam Week plaats op diverse locaties in Rotterdam.  TEC ART, een van de exposities, onderzoekt en presenteert  “Operating Manual for Spaceship Earth”. Dit thema, vrij naar architect en visionair Richard Buckminster Fuller, beziet de aarde vanuit diverse samenhangende invalshoeken, waaronder ecologie, ruimteonderzoek, duurzaamheid, technologie, menselijk gedrag, massamedia en futurisme. TEC ART vindt plaats in de Fenixloods (Veerlaan 9-13, Katendrecht) en in het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven. Internationale topkunst en jonge talenten komen samen in de TEC ART-productie van PLANETART, bekend van het GOGBOT festival en de Twente Biënnale. Mmv: Semiconductor (UK), Daan Roosegaarde, Nicolas Provost (B), Charles of London (UK), David Cerny (Cz), Alicia Framis, JODI, Joris Strijbos + Daan Johan, Ruben van Leer, Teun Castelein en vele anderen…

Object in De Rotterdam

Beurs voor eigentijds design Object vindt ook gelijktijdig met Art Rotterdam plaats in De Rotterdam van Rem Koolhaas. Object presenteert limited editions en unica van nationale en internationale, gevestigde en upcoming designers, uit verschillende ontwerpdisciplines en in uiteenlopende materialen. Object toont nieuwe ontwerpen op het snijvlak design, crafts, fashion, architectuur en beeldende kunst.

Art Rotterdam Week vindt dit jaar plaats op drie locaties: de Van Nellefabriek, Wilhelminapier en het Museumwartier. Tussen deze locaties rijden elke 20 min. gratis pendelbussen. Bushaltes:

– Ingang Art Rotterdam, Van Nellefabriek
– Wilhelminapier: naast Hotel New York aan de kant van de Rijnhavenbrug (Landverhuizersplein)
– Hoek Witte de Withstraat/Schiedamse Vest
– Ingang Museum Boijmans Van Beuningen

Gerelateerd:
Christo in de Gasometer
Architects of Air in Enschede

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.