Site Practice wint Next Step Award 2022

Actualiteiten, Nieuws

Site Practice wint Next Step Award 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-11-2022

Begin november is tijdens de BNA Architectendag de winnaar bekendgemaakt van de vierde editie van het Next Step Program. De vakjury onder leiding van architect Albert Herder, wees Site Practice aan als winnaar van de Next Step Award 2022 voor creatief ondernemerschap. De winnaar ontvangt 10.000 euro en een mogelijke opdracht van Synchroon.

Tijdens het drie maanden durende ontwikkelprogramma van Next Step, samen met medefinalisten Loer Architecten en Baltussen van Schaik, kwam Site Practice met een onderscheidende vernieuwende visie. Door het gebruik van installaties te verminderen en innovatief om te gaan met lokale materialen, wisten zij een overtuigend ontwerp te realiseren voor het Alvasara Academy in Pune, India; het project waarmee het bureau het programma binnenkwam.

Deze waarden trekken zij door naar hun projecten in Nederland en hebben hun ondernemingsvisie beïnvloed. Het doel: met materiële, culturele en ecologische omstandigheden plekken en objecten creëren met een sterke nadruk op detail en kwaliteit in het dagelijks leven.

Juryoordeel

Juryvoorzitter Albert Herder over het jonge bureau: “De jury was overtuigd van hun duurzame visie op ondernemerschap en ontwerp. Door hun vernieuwend gebruik van biobased materialen en de kennis en kunde die ze meenemen uit India toont het bureau zich veelbelovend op de Nederlandse markt. Ambacht en lokaal materiaalgebruik staat bij hen voorop en dat is krachtig.”

Over het Next Step Program

Next Step Program is een initiatief van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) en ontwikkelaar Synchroon. Missie: jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen. De Next Step Award bestaat uit 10.000 euro en een mogelijke opdracht van ontwikkelaar Synchroon. De overige finalisten waren Loer Architecten en Baltussen van Schaik.

Fotograaf: Just Justa

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.