Slanke varende woonboot door +31Architects

Slanke varende woonboot door +31Architects

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-03-2019

In opdracht van een Duitse ondernemer ontwierp +31Architects een varende woonboot. Het resultaat is een moderne, slanke varende woning die het midden houdt tussen een woonboot en een schip.

Ontwerp van +31Architects

In het ontwerp zijn grote raamkozijnen aan 3 zijden van het schip die niet alleen voor veel daglicht zorgen maar ook zorgen dat de gebruiker direct de relatie met de natuur aangaat. Deze transparantie is kenmerkend voor het ontwerp van +31Architects. Vanaf het dek van de woonboot kun je zo een sprong in het water nemen.

Aluminium casco woonboot

De woonboot werd niet alleen werkelijkheid voor de opdrachtgever maar ook verder ontwikkeld tot een product waarmee op een ecologisch verantwoorde wijze het hele jaar door geleefd kan worden op het water.  De varende modellen worden met een elektrische hybride aandrijving uitgevoerd en op het dak komen zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie.  Het casco van het schip is van aluminium om de water- en dierenwereld te beschermen en in stand te houden. Het is een varende woonboot waarmee je de ultieme waterbeleving ervaart op een ecologisch verantwoorde wijze.

Verschillende uitvoeringen

Alle varende modellen zijn te vinden op www.wohnschiffmanufaktur.de en in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Variërend van 15 meter lengte, met een zeer compacte plattegrond, tot 24 meter lengte met een zeer royale indeling, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de opbergruimte onder het dek.  Elk model kan zorgvuldig samengesteld worden naar de specifieke wensen van de klant. 

Prototype

Op dit moment wordt er een prototype gebouwd, van de door +31Architects ontworpen, 24 meter lange varende woonboot. De varende woonboot wordt op een ecologisch verantwoorde wijze gebouwd met speciale aandacht voor het gebruik van duurzame materialen en installaties.

Projectgegevens

Ontwerp – +31ARCHITECTS 
Project architecten – Jasper Suasso de Lima de Prado en Jorrit Houwert
Locatie – Amsterdam / Berlijn
Afbeelding – 3D Visualisatie 24m Waterloft (render door XOIO)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.