Slapen in de Lucy Cube

Slapen in de Lucy Cube

Nieuws
Door: Petra Starink | 30-01-2014

Op 31 januari wordt de hotelkamer de Lucy Cube van het project Lucy in the Sky geopend. De Lucy Cube is het eerste kunstwerk dat gebruikt gaat worden als hotelkamer in het Havenkwartier van Deventer.  De hotelkamer Lucy Cube is een ontwerp van MuldersvandenBerk Architecten en kunstenaar Rob Sweere. Komende maanden worden er nog meer vreemde bouwwerken geplaatst.

Lucy Cube is een witte kubus boven op een oude vultrechter en 2 kleinere zwarte kubussen op de kade. De kubus biedt ruimte aan 2 personen. Vanuit de kubus heb je uniek uitzicht op het Havenkwartier. Wie overnacht in de Lucy Cube zal zich een onderdeel voelen van een monumentaal kunstwerk. Lucy Cube is een ontwerp van Rob Sweere en MuldersvandenBerk architecten.

Lucy in the Sky is een initiatief van kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer (Spacecowboys), ontwerper Timo Bralts (Bestwerk) en organisator Guido de Vries. Zij hebben drie teams van architecten  en kunstenaar samengesteld en de opdracht gegeven een ‘1-kamerhotel’ te ontwerpen waarin kunst en architectuur samenkomen. Kenmerk van deze verblijven is dat ze op, aan of nabij een bestaand gebouw of object geplaatst worden.

In maart wordt Lucy Cube opengesteld voor publiek. Boeken kan via www.elucy.nl

Beeld: MuldersvandenBerk Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.