Slenteren tussen ontwerpen MVRDV

Slenteren tussen ontwerpen MVRDV

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-10-2012

Architectenbureau MVRDV gaat Bastide Niel ontwerpen, een 35 hectare grote uitbreiding van het stadscentrum van Bordeaux op de rechteroever van de Garonne in Frankrijk. Op de architectuur biënnale in Bordeax toonde MVRDV hun plannen op bijzondere wijze aan de inwoners van Bordeaux.

De inwoners van de stad konden tussen de modelhuisjes doorlopen en van alle kanten bekijken hoe de woonwijk eruit komt te zien. De blauw geschilderde miniatuur gebouwtjes staan aan de oever van de rivier op een waterfontein, de miroir d’eau. Het masterplan van MVRDV toont 2400 huizen, winkels en andere stedelijke voorzieningen. In 2014 start de bouw van de wijk Bastide Niel, die naar verwachting 10 jaar zal duren.

Vanaf tennis umpire stoelen was het gevarieerde daklandschap van de wijk te bekijken. De wijze van presenteren van blauwe huisjes op metalen paaltjes refereert aan VacantNL, waarmee Ronald Rietveld de leegstand in Nederland uitbeeldde in het Nederlands Paviljoen op de Architectuurbiënnale in Venetië in 2010.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.