Slimme lichtkubus

Nieuws

Slimme lichtkubus

Door: Petra Starink | 09-11-2016

Op 12 november begint het GLOW lichtfestival in Eindhoven. Op de universiteitscampus in Eindhoven staat nu de doorzichtige slimme lichtkubus “Photonic modulation of light and space” in de vijver voor het Atlas gebouw. Hij is vanaf zaterdag te zien bij de Glow Science, een speciale route tijdens het lichtfestival dat over de TU/e-campus gaat.

Maker van de Cube is Ambianti. De 20.000 LED lampjes van de Cube zijn samen met elektronica in doorzichtige polymeer “tiles” ingecapsuleerd en zijn daardoor extra weerbestending. Elke tegel bevat een mini-computer die verbinding met andere tegels mogelijk maakt. Met behulp van deze unieke technologie vormen meerdere tegels een slimme “grid” die zelfs veeleisende rekentaken uit kan voeren. Voor het “Photonic modulation of light and space” analyseert de Cube een 3D model van “Licht-Raum Modulator”, een kinetische sculptuur van de invloedrijke avant-garde kunstenaar László Moholy-Nagy. Het model is bij het VCA onderzoeksteam van de faculteit Electrical Engineering van de TU/e gemaakt. “Photonic modulation of light and space” is een unieke samenwerking tussen Van Abbemuseum, Ambianti en de TU/e voor GLOW Eindhoven 2016.

Ambianti

Ambianti is in 2012 in Eindhoven opgericht door een internationaal team van ingenieurs, wetenschappers en deskundigen die dezelfde visie en passie delen: om ambient technologies een onderdeel van het dagelijkse leven te maken. Het bedrijf ontwikkelt slimme high-tech materialen, die digitale innovatie met flexibiliteit van conventionele bouwtechnieken combineren.

Festival GLOW van 12 tot en met 19 november in Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.