Smog Free Project geopend in Beijing

Nieuws

Smog Free Project geopend in Beijing

Door: Petra Starink | 29-09-2016

Het Smog Free Project van Daan Roosegaarde is op 29 september geopend in Beijing. Dit is het begin van de Chinese Smog Free Tour en bestaat uit de Smog Free Tower en Smog Free Jewellery. Het project geeft schone lucht aan de stad en dient als bron om een compleet smogvrije stad te maken. Na Beijing zal het Smog Free Project een tour maken door meerdere steden in China.

Smog Free Tower

De Smog Free Tower is ’s werelds grootste ‘smog stofzuiger’ en geeft schone lucht om in te ademen. De toren  zuivert 30.000 m3 vervuilde lucht per uur met gebruik van gepatenteerde iontechnologie en verbruikt zeer weinig groene stroom. De toren vangt en verzamelt ruim 75% van de PM2.5 en PM10 smog deeltjes uit de lucht en creeërt daarmee een bijna cirkelvorming gebied van schone lucht in zijn omgeving.

Smog Free Jewellery

De Smog Free Jewellery vormt een tastbaar souvenir van het Smog Free Project. De Smog Free Ring en de Smog Free Cufflinks zijn gemaakt van samengeperste smog-deeltjes die door de Smog Free Tower uit de lucht zijn gefilterd. Door een Smog Free Ring of Cufflink te kopen, doneer je 1000 m3 schone lucht aan de stad.

Technologie en ruimte

Het Smog Free Project is een onderdeel van het grotere oeuvre van Roosegaarde’s ‘Landschappen van de Toekomst’ waarin hij met nieuwe voorstellen komt door mensen, technologie en ruimte aan elkaar te verbinden en zo de kwaliteit van het dagelijks leven in de stedelijke omgeving te verbeteren.

Tentoonstelling

Paralel aan de tentoonstelling van het Smog Free Project is er in museum M Woods in Beijing een symposium  met lokale kunstenaars, ontwerpers en makers om gezamenlijk nieuwe smog oplossingen uit te wisselen met het oog op de steden van morgen.

Bezoekersinformatie
Gratis entree.
Adres 751D·Park Power Square, No. 4 Jiu Xian Qiao Road, Chaoyang District Beijing, China

Beeld: Studio Roosegaarde

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.